Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre 6 db közepes v. nagyobb csiperkegomba, 2 tojás, 2 szelet baconszalonna, 2 szál újhagyma, 5 dkg camembert sajt, 5 dkg reszelt sajt (bármilyen kemény sajt), só, bors, kakukkfű, olívaolaj A salátához ízlés szerinti mennyiségben uborka, paradicsom, olajbogyó, lilahagyma feldarabolva, összekeverve
Elkészítés A gombákat megtisztítjuk, a tönköket a kalapból kitörjük, és a gombakalapokat egy olajjal kikent sütőedényben elhelyezzük. A gombákat olívaolajjal vékonyan megkenjük. A gombakalapokat borssal és kakukkfűvel meghintjük, a kis darabokra aprított camembert a gombakalapokba tesszük.
A baconszalonnát félcentis csíkokra, majd kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk. A szalonnára dobjuk és üvegesre pároljuk a zöldjével együtt felaprított újhagymát, majd a sóval-borssal elhabart tojásokkal együtt megsütjük.
A tojásrántottát a gombák kalapjába halmozzuk, és lefedve, 180 fokos sütőben kb 20 percig pároljuk. Ezután a gombákról a fedőt levesszük, a reszelt sajttal megszórjuk, és fedő nélkül további 5-10 percig pirítjuk.
Tipp Tálaláskor a gombákat pirospaprikával megszórjuk, salátával körítve kínáljuk.