Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 24 db kosárkához 1 csomag félkész, friss leveles tészta, 1 csomag mirelit leveles spenót, 5 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg feta sajt, 4 db tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 1-1 mk só és őrölt bors, 1 tojás a kenéshez (elmaradhat), késhegynyi reszelt szerecsendió
Elkészítés A leveles mélyhűtött spenótot felengedjük, egy serpenyőben felmelegítjük, levét leszűrjük, a leveleket félretesszük. A serpenyöben üvegesre pirítjuk a felaprított újhagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk. A sajtot villával összetörjük, és a felvert tojással, a zsemlemorzsával együtt a spenóthoz adjuk. Szerecsendiót reszelünk bele és egységes masszává keverjük. A leveles tésztát sodrófával kissé kinyújtjuk és éles késsel 24 négyzetre vágjuk.
Egy muffinformát kivajazunk és kibéleljük a tésztákkal (két forma kell hozzá, vagy egymás után süthetjük meg). Az így keletkezett kosárkákat megtöltjük a sajtos-spenótos masszával, és a tésztákat megkenjük egy felvert tojással.
A kosárkákat 180-200 fokos sütőbe tesszük és 15 -20 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp Dekorálhatjuk friss madársalátával.