Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 csomag zöld spárga, 2 tojássárgája,100 ml tejszín, néhány evőkanál citromlé, 80 g vaj, só, cukor, fehérbors
Elkészítés A spárgát alaposan mossuk meg, törjük le a fás végeit és főzzük meg sós-cukros vízben.
A tojássárgát és a tejszínt vízgőz felett, habverővel keverjük habos masszává. A gőzről levéve adjuk hozzá a citromlevet, a sót, majd további folyamatos keverés közben az olvasztott vajat. Végül őrölt fehérborssal fűszerezzük.
Levin mondja Kamaszkoromban olvastam egy könyvet, amelyben a főhős - egy séf - finomabbnál finomabb étkekkel csábított el nőket. Ő készített ilyen előételt. A roppanós spárgafejeket krémes mártásba forgatta, és azzal kínálta a nőt, aki, ha jól emlékszem, azonnal megadta magát, mert erre az érvelésre lehetetlen nemet mondani. És tényleg!