Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 8 db lepényhez 12,5 dkg fehér búzaliszt, 12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 dl forró kefír, 1/2 csomag sütőpor, 1 ek olaj, 2 mk só
Elkészítés A liszteket tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, sütőporral, beledlgozzuk a felforrósított kefírt és az olajat. Rugalmas tésztát állítunk össze belőle és kb. 10 percig gyúrjuk. Nyolc cipócskára szedjük szét és fél órán át állni hagyjuk. Ezután kör alakú lepényeket nyújtunk, lehetőleg hajszálvékonyra. Végül felforrósított palacsintasütőben, olaj nélkül 15-15 másodperc alatt mindkét oldalon megpirítjuk a lepényeket.