Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 tepsihez 1 csomag előhűtött, friss leveles tészta, 40-50 dkg mélyhűtött vegyes zöldség, 15 dkg baconkocka, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 15 dkg reszelt sajt, 3 db tojás, só, bors, 2 ek olaj
Elkészítés A baconkockákat az olajon üvegesre sütjük, rádobjuk a mélyhűtött zöldségeket és sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítve, 10 perc alatt megpároljuk. Kissé kihűtjük, és belekeverjük a felvert tojásokat, a tejszínt és a reszelt sajtot is.
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy megfelelő méretű tepsibe terítjük és 200 fokos sütőben kb. 5-6 perc alatt elősütjük, hogy aranybarna legyen. Ekkor kivesszük a sütőből, rásimítjuk a tejszínes keveréket, visszatesszük a sütőbe és további kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.