Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 20 dkg főtt, füstölt tarja (vagy csülök, vagy oldalas), 10 dkg reszelt sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dk vaj, 2-3 ek tejföl, ízlés szeint 1-2 kk mustár, 1 mk őrölt köménymag, 1 mk őrölt pirospaprika, 1 késhegynyi őrölt bors, só ízlés szerint (vigyázzunk, a füstölt hús sós!), 1 tojás 12 szelet szendvicskenyér + 5 dkg sajt a tetejükre
Elkészítés A füstölt húst, a sajtot és a vöröshagymát ledaráljuk (vagy mixerben összeaprítjuk), majd összedolgozzuk a vajjal, tejföllel, mustárral. Fűszerezzük, végül hozzákeverjük a nyers tojást is. A szendvics-kenyereket megkenjük a krémmel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejükre sajtot reszelünk és forró sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp Salátával, savanyúsággal kínáljuk.