Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 3 db édesburgonya, 2 db lilahagyma, 15 dkg serrano sonka (vagy ehhez hasonló füstölt sonka), 4-5 ek olívaolaj, 1 kk őrölt kakukkfű, 2 kk só, 1 mk őrölt bors
Elkészítés Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és elterítjük a tepsiben. Rákockázzuk a sonkát. A hagymákat hajszálvékony félkarikákra vágjuk és elrendezzük a burgonyakockák tetején. Az egészet sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, és kb. fél óra alatt készre sütjük.
Tipp Kínálhatjuk önmagában előételként, vagy pl. párolt zöldborsóval együtt is.