Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 15 darabhoz 2 db közepes, kemény cukkini, 4 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa, 8 ek apró zabpehely, 2 db tojás, 5 dkg pirított dió durvára törve, 5 dkg sós, pirított mogyoró ledarálva, 2 ek olaj, 2 ek aprított kapor, só, bors, 1 kk fűszerkeverék (pl. fasírthoz való) + 1 ek olaj a sütéshez
Elkészítés A cukkiniket nagylyukú reszelőn lereszeljük, 1 kávéskanálnyi sóval megszórjuk, összekeverjük, negyed órán át állni hagyjuk. Ezután levét kifacsarjuk, egy mély tálban összekeverjük a zsemlemorzsával, zabpehellyel, a felvert tojásokkal, a kaporral, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel és 10 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely kissé megduzzadjon. Ezután belekeverjük a pirított diót és darált mogyorót, és az így kapott masszából kb. 15 darab közepes méretű pogácsát formálunk.
Egy gázsütőt kibélelünk sütőpapírfral, rásorakoztatjuk a fasírtokat, a tetejükre kevés olajat csöppentünk és 200 fokos sütőbe tesszük. 10 perc sütés után a tepsit óvatosan kivesszük, és a fasírtokat két kanál segítségével megfordítjuk, hogy egyenletesebben süljenek. További 5-10 perc után a pirosra sült fasírtokat forrón vagy langyosan fogyasztjuk, de még kihűlve is finomak!
Tipp Aki fűszeresebben szereti, keverjen a masszába előzőleg felkockázott és kevés olajon megpirított vöröshagymát, valamint 1-2 gerezd zúzott fokhagymát is.