Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mogyoróval és vörösáfonyával töltött pulykamell
2011.12.02

mogyoros-pulykamell.jpgHozzávalók 4 személyre 60-70 dkg pulykamell, 16 szelet bacon, 10 dkg mogyoró, 5 dkg dióbél, 8 dkg vaj, 5 dkg vörösáfonya (aszalt is jó), fél citrom héja, só, bors

Elkészítés A pulykamellet négy nagy  szeletre vágjuk és vékonyra ütögetjük. A szeleteket egyenként 4-4 bacon csíkra helyezzük, sózzuk, borsozzuk. A szeleteket a következő töltelékkel töltjük meg: A mogyorót és a diót apróra daráljuk, összedolgozzuk a puha vajjal, reszelt citromhéjjal, pici sóval és belekeverjük a  vörösáfonya szemeket.

A tölteléket osszuk el egyenletesen és óvatosan tekerjük fel a pulykamellet a baconnal együtt . Vigyázzunk, hogy bacon jól befedje a tekercset, így a töltelék biztosan bent marad sütés közben.A kész tekercseket fektessük tűzálló tálba, öntsünk rájuk kb.1 dl vizet, borítsuk be alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt süssük pirosra.

Tipp Amikor a sült elkészült, vágódeszkán éles késsel szeleteljük  2-3 cm széles darabokra. Áfonyamártás és burgonyapüré illik hozzá a legjobban

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.