Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



5 tipp a medvehagyma felhasználásához
2013.04.19

mhm.jpg

A legjobb, ha frissen használjuk fel ezt az enyhén fokhagymaízű, nagyon egészséges tavaszi növényt, amely hazánkban főként gyertyános, tölgyes vagy bükkös erdők aljnövényzetében jelenik meg, általában március elejétől. Levesbe, főzelékbe ezért lehetőleg csak a legvégén tegyük bele.

Hogyan fogyaszthatjuk?

1. Nyersen apróra vágva vajas kenyérre szórva vagy salátákhoz keverve.

2. Levesek, burgonyás ételek fűszereként.

3. Krémlevesként (egy krumpli, hagyma, fokhagyma és tejszín hozzáadásával).

4. Pesto alapanyagaként (olívaolajjal, parmezán sajttal, sóval és darált vagy zúzott olajos magvakkal összeturmixolva), rizses és tésztaételekhez.

5. Főzelékként, amit a spenóthoz hasonlóan készíthetünk el (de rántás és fokhagyma nem kell hozzá).

(Szöveg forrása)

 

Extra tippjeink:

 

Medvehagyma krémleves

Medvehagymás tönkölypogácsa

Répás-medvehagymás szendvicskrém

Medvehagymás-krumplis muffin

Tészta tejszínes medvehagymával

Benedek-tojás medvehagymával

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.