Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



5 dolog, amit jó tudni a ribizliről
2012.06.30

ribizli-ketto-002.jpg

1 Magyarországon a 17. századtól kezdve vált kedveltté, mint kerti gyümölcs. Körülbelül 150 faja létezik, rokonai közé tartozik az egres is.

2 Fogyókúrázóknak is ajánlott: 100 g mindössze kb. 29 kcal energiát tartalmaz, és enyhén hashajtó hatású.

3 Igazi C-vitamin-bomba! Ebből 100 gramm bogyóban kb. 30-40 mg található. Emellett a ribizli B1-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma is jelentős. Flavonoidjainak és béta-karotinjának köszönhetően rákmegelőző hatású. A feketeribizliben pedig még ennél is több hasznos elem van.

4 Magas káliumtartalmú, márpedig a kálium felel  szervezetünkben a sav-bázis egyensúly fenntartásáért, részt vesz az idegrendszeri ingerületek átvitelében, az izomműködésben és a ejtek energiaellátásában. Segít megelőzni a sztrókot. (További fontos ásványi anyagai: nátrium, kalcium, foszfor, magnézium és  vas.)

5 Felhasználható lekvár, szósz, szörp, ragu, gyümölcskocsonya, levesek, krémek és fagylaltok, sőt: még bor készítéséhez is. 

Receptötlet:

Ribizlidzsem

Grillezett juhsajt pirítóson, ribizliraguval

Tejszínes gyümölcskrém

Gyümölcsös mascarpone-kehely

Ribizliragu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.