Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

LevelezőlistaAmikor a dinnyét gereblyézni kell...
2011.10.01

gorgo-gorogdinnye.jpgNéhány éve igazi gasztrokatasztrófában volt részünk, de ehhez néhány körülmény szerencsés együttállására volt szükség: lejtős telek, nagyjából szabályos gömb alakú, mintegy 15 kg-os görögdinnye, tréfás kedvű barát és csöppnyi tájékozatlanság a fizikát illetően.

Tibi barátom vállalta, hogy az ebédhez ő szálltja majd a gyümölcsöt.  Amikor megjelent a hóna alatt a hatalmas dinnyével és felmérte, hogy kicsit sok a lépcső, úgy döntött, hogy a telek tetejéről inkább szépen legurítja. El is indította föntről, mi meg kb. harminc méterrel lejjebb csatárláncban vártuk az érkezését. Azt nem lehet mondani, hogy a kertünk golfpálya simaságú lenne, mert volt rajta jó néhány vakondtúrás is, úgyhogy amikor a hihetetlen sebességre gyorsuló dinnye áttörte a láncot nekem éppen a lábam között süvített  át –, éppen telibe találta az egyik vakondtúrást, azon hatalmasat ugrott, majd a következő pillanatban szétrobbant. A dinnye-szilánkok szétszóródtak az egész kertben, jutott belőlük a szomszédoknak is. Így aztán, aki nem akart lemondani az ebéd utáni dinnyeadagjáról, az kénytelen volt magának összegereblyézni.

Egyébként minden idők egyik legjobb dinnyéje volt!

Béla bácsi

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.