Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

LevelezőlistaFagyiteszt
2010.08.06

Melyik a kedvenc fagyid? Egy szórakoztató teszt a fagylaltozás elkötelezett híveinek!

 

Kép Vanília

Színes, impulzív, kockázatvállaló ember,  magas célokat tűz ki maga elé, és magasak az elvárásai önmagával szemben. Élvezheti a szoros családi kapcsolatokat. Mozgalmas társaséletet él. Könnyen befolyásolható, Képnyílt, idealista, bizakodó.

 

Csokoládé

Élénk, kreatív, drámai, kedves, lelkes és életteli. Élvezi, ha a figyelem  középpontjába kerül, a  rutin untathatja. Csábító, ad magára, nyitott mások felé, könnyen befolyásolható, Képintuitív, a párkapcsolat kiemelten fontos lehet számára.

 

Mogyoró, dió

Rendre törekvő, maximalista, óvatos, érzékeny a finom részletek iránt, lelkiismeretes, hagyományokat és múltat tisztelő, megbízható. Versenyhelyzetben érvényesülni képes személyiség.

 

Eper, málnaKép

Félénk, visszafogott, de érzelmileg stabil személyiség. Nem hisz könnyen  a hókuszpókuszokban, szkeptikus alkat. Képes a finom részletek megfigyelésére,  melyekből hajlamos lehet a kelleténél negatívabb következtetést levonni. Kritikus és önkritikus.


Kép Puncs

Nagylelkű, kifinomult egyén, akit  környezetében sokan tartanak bájos embernek. Ugyanakkor ambiciózus és hódító, szereti, ha mindenki a kívánságait lesi és olykor túlságosan is akaratos. A vereségeket nehezen viseli el.

  

 

Tudtad...?

Már az 1. század római uralkodói is élvezhették a fagylaltozás örömeit: futárokat küldtek a magas hegyekbe, ahonnan azok lóhalálában sietve tiszta, friss hóval tértek vissza, mely gyümölcsökkel ízesítve került terítékre. A 13. században Marco Polo hozta magával Európába egy szörbethez hasonló desszertféleség receptjét, Kínából. A maihoz hasonló fagylaltot állítólag a 17. századi Franciaországban találták fel –  persze, még azután is sokáig csak tálkákból lehetett kanalazni. A tölcsért egy New Yorkban élő olasz találta fel, és egy évvel később, 1904-ben egy ugyancsak Amerikában élő szír goffrikészítő tette népszerűvé. A találékony ember állítólag átmenetileg kifogyott a fagylaltostányérokból, de nem akarta elszalasztani az újabb fagylaltozókat, ezért összecsavart sült tésztába kezdte mérni nekik az adagokat.