Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Gyerekzsúrra vagy ünnepi asztal díszítéséhez: készítsünk retek-gombácskákat!
Elkészítés
1. A retkek leveleit tőből vágjuk le. Az rész lesz a gomba teteje, ahol a levelek voltak.
2. Mossuk meg a retekszemeket, majd egyharmad magasságban éles késsel vágjuk körbe - de ne vágjuk el. Ez lesz a gomba kalapja.
3. A kalap alatti részről vékonyan hámozzuk le a héjat.
4. A kalap alatti részt óvatosan faragjuk körbe - vigyázzunk, hogy vastag "talpa" maradjon a gombának, mert akkor fog megállni..
5. A gomba kalapját "pöttyözzük" éles késsel, a héj helyenkénti eltávolításával.
6. Díszítsünk tálat, salátát a gombácskákkal, a lefaragott részt pedig fogyasszuk el művünkben gyönyörködve. : )