Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Karácsonyi díszek, narancshéjból
2012.12.18

Ha nem használjuk fel, úgyis csak eldobjuk. Inkább készítsünk a narancshéjból díszeket az asztali dekorációhoz! Az ünnepi estén csodás illatukat is élvezhetjük.

Hozzávalók Vastag héjú narancs, éles kés, fém süteményformázó, vastagabb hústű vagy hasonló éles szerszám, arany/ezüst fonal (vagy amilyet épp találunk otthon)

Elkészítés

1. A késsel a megmosott, megtörölt narancs héját a tetejéhez és az aljához közel körbevágjuk.

2. A narancshéjat egy helyen keresztirányban is elvágjuk, majd óvatosan, hogy el ne szakadjon, lefejtjük.

dsc08095-copy.jpg

3. A lefejtett narancshéjat kissé laposra nyomkodjuk, de óvatosan, nehogy szétrepedjen.

4. A süteményformát ráhelyezzük a narancshéjra,  és teljes tenyérrel, óvatosan belenyomjuk.

5. Az így keletkezett formáról eltávolítjuk a felesleges részeket.

6. A formát felül vastagabb hústűvel (vagy hasonló hegyes eszközzel) átlyukasztjuk.

7. A hústű (hegyes eszköz) segítségével átnyomjuk a lyukon a  fonalat.

8. A zsinórt megkötjük.

9. Ha elkészültünk, akár szegfűszeggel is díszíthetjük a narancshéjból készült díszt. Így még illatosabb!

 

dsc08090-copy.jpg

 

dsc08096-copy.jpg

 

dsc08105-copy.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.