Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Kellékek 2 db kifújt tojáshéj, általános virágföld, kevés fűmag, színes fonalak, ragasztóstift, üvegytálkák, száraz lencse vagy bab
Elkészítés Kb. 10 nappal a felhasználás előtt 2 szép, nagy tojást alul-fölül óvatosan kilyukasztunk egy éles kés hegyével és nagy levegővétel után alaposan kifújjuk belőlük a tojást. (Felhasználjuk rántottának :-)) Kimossuk és kiskanál segítségével megtöltjük földdel. Fűmagot szórunk bele és a tetejére ismét kevés földet szórunk, a magoknak még nem kell fény az első néhány napban. Óvatosan meglocsoljuk és a tojáshéjakat kis pohárkákba ültetjük, hogy ne dőljenek fel.
Minden nap meglocsoljuk, nedvesen tartjuk a földet. Néhány nap múlva a fűmagok kikelnek, és amikor már több cm magasra nőttek, ollóval elkezdjük visszavágni, hogy sűrűsödjön a friss fű.
Díszítés Színes fonalakat kb. 20 cm hosszúságúra felvágunk, majd a tojásokat óvatosan bekenjük a ragasztóval és a levágott fonalakat körberagasztjuk a tojások felszínén. Amennyiben legalul nem ragad meg a fonal, nem baj, mert végül a tojásokat beültetjük egy tálkába, nem fog látszani.
Az üvegtálkákba (pl. mécsestartó) lencsét szórunk és abba ültetjük az elkészült tavaszi asztali díszeket.
Tipp Továbbra se felejtsük el rendszeresen meglocsolni és vágni a füvünket!