Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

LevelezőlistaFű a tojásban - tavaszi asztali dísz a konyhából

fu-kicsi.jpg 

Kellékek 2 db kifújt tojáshéj, általános virágföld, kevés fűmag, színes fonalak, ragasztóstift, üvegytálkák, száraz lencse vagy bab

Elkészítés Kb. 10 nappal a felhasználás előtt 2 szép, nagy tojást alul-fölül óvatosan kilyukasztunk egy éles kés hegyével és nagy levegővétel után alaposan kifújjuk belőlük a tojást. (Felhasználjuk rántottának :-)) Kimossuk és kiskanál segítségével megtöltjük földdel. Fűmagot szórunk bele és a tetejére ismét kevés földet szórunk, a magoknak még nem kell fény az első néhány napban. Óvatosan meglocsoljuk és  a tojáshéjakat kis pohárkákba ültetjük, hogy ne dőljenek fel.

Minden nap meglocsoljuk, nedvesen tartjuk a földet. Néhány nap múlva a fűmagok kikelnek, és amikor már több cm magasra nőttek,  ollóval elkezdjük visszavágni, hogy sűrűsödjön a friss fű.

Díszítés Színes fonalakat kb. 20 cm hosszúságúra felvágunk, majd a tojásokat óvatosan bekenjük a ragasztóval és a levágott fonalakat körberagasztjuk a tojások felszínén. Amennyiben legalul nem ragad meg a fonal, nem baj, mert végül a tojásokat beültetjük egy tálkába, nem fog látszani.

Az üvegtálkákba (pl. mécsestartó)  lencsét szórunk és abba ültetjük az elkészült tavaszi asztali díszeket.

Tipp Továbbra se felejtsük el rendszeresen meglocsolni és vágni a füvünket!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.