Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

LevelezőlistaKarácsonyi asztro-falatok
2010.12.15

Karácsonyi asztro-falatok

A Padparadsa Astrology ünnepi összeállítása.

Fotók innen:coffeecup.hu

 

Még a türelmetlen KOS is fordít időt az ünnepi készülődésre, bár legtöbbször nem a tradíciókat követi, hanem évről évre igyekszik újítani. Karácsonykor is kedveli az erős, intenzív ízeket, a gyorsan készülő ételeket. De bármennyire is úttörő a konyhában, a paprikás-csípős halászléről nem szívesen mond le.

Kép

 

A BIKA szereti gazdagon terített asztallal várni vendégeit. Sokféle süteményt, kiadós, laktató fogásokat készít, így jól teszi, ha időben nekilát a sütésnek-főzésnek! Karácsonykor nem hiányozhatnak a régi családi ételek sem. A téli hangulathoz hozzátartozik a forró, illatos, kéz- és lélekmelengető forralt bor.

Kép

 

Az IKREK szívesen lapozgat újságokat, nézegeti az Internetet új receptek után kutatva. Szereti a változatos fogásokat, ő az előétel-falatkák és a csipegetnivalók igazi mestere. A karácsonyi menüt ügyesen szervezi össze: az egyik fogást étteremből rendeli, a másikat maga készíti, a harmadikat az anyósa csinálja.

Kép

 

A RÁK számára a karácsony az egyik legkedvesebb ünnep, hiszen végre együtt lehet az egész család! Nem csak ajándékvásárlásnál, de a konyhában is szeretne mindenkinek a kedvében járni: előszeretettel készíti mások kedvenceit. Ő maga leginkább édesanyja töltött káposztájára vagy a nagymama mákos bejglijére vágyik.

Kép

 

Az OROSZLÁN számára a karácsony ragyogó és pompás. Előszeretettel választ különlegességeket, drága falatokat az ünnepi asztalra, hogy vendégeit elkápráztassa ezzel. Ilyenkor nem szívesen spórol semmivel vadhúst, bélszínt vagy királyrákot tálal. A karácsonyi menü mellé a kiváló vörösborról sem feledkezik meg.

Kép

 

A SZŰZ az egészségtudatos étkezést még az ilyen jeles ünnepek alkalmával sem téveszti szem elől. Legszívesebben kizárólag válogatott alapanyagokból főzi a karácsonyi vacsorát. Szereti a hagyományos ízeket, de inkább az egészségesebb, reform változatot készíti. A tálalásnál különösképpen ügyel a részletekre.

Kép

 

A MÉRLEG szereti a látványos és dekoratív ételeket a karácsonyi asztalon. Képes hat-hét fogást is feltálalni, anélkül, hogy túl sok időt töltene a konyhában. Ételkompozíciói gyakran művészi megjelenésűek. Szívesen készít ínyencségeket: fácánt vagy galambot. Számára az ünnepi hangulatot tökéletessé a pezsgő teszi.

Kép

 

Az intenzív íz-élményeket a SKORPIÓ sem veti meg. Nem ismerve középutat a karácsonyi lakoma is ezzel a mottóval készül nála: vagy böjtölünk, vagy dőzsölünk! Halak közül szívesen választ különlegességeket: harcsát, esetleg angolnát, de a tengeri finomságoknak – kagylónak, polipnak, tintahalnak – sem tud ellenállni.

Kép

 

A NYILAS asztalánál senki sem marad éhen, valódi bőség vár ott minden kedves vendégére. Vastag levesekkel, hatalmas sültes tálakkal, laktató, édes desszertekkel készül. Nála a lakoma szó igazi értelmet nyer: karácsonyi menüjében a vaddisznó, a szarvas, a tejszín, a vanília és a gesztenye is főszerepet kap.

Kép

 

A BAK jegyűeknek nagyon fontosak a tradíciók, nehezen változtat a jól megszokott karácsonyi menüsoron. Azokhoz a fogásokhoz ragaszkodik, amit az ünnepeken édesanyja, nagymamája is felszolgált. Lehet az egy velős marhahúsleves, rántott ponty, diós guba. Kedveli továbbá az aszalt gyümölcsöket és az olajos magvakat.

Kép

 

A VÍZÖNTŐ igazi kísérletező típus a konyhában is, egészen meglepő fűszereket és alapanyagokat kombinál. Nála a legvalószínűbb, hogy a hagyományostól eltérő ünnepi menüvel találkozunk. Kedveli a kapribogyót, a cikóriát, a kivit, a halak közül a pisztrángot. Testes borok helyett gyakran könnyű habzóbort választ.

Kép

 

A HALAK karácsonyi asztaláról természetesen nem hiányozhatnak a halfélék: a nyelvhal, a lepényhal vagy a ponty. Leginkább ezekre és zöldségfélékre, rizsételekre építi a menüt, a húsról, a maga részéről könnyedén lemond. Kedveli a csillogó asztaldíszeket, és szívesen illatosítja otthonát ünnepi füstölőkkel.

Kép