Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 3 db tojás, 13 dkg cukor, 25 dkg reszelt sárgarépa, 25 dkg liszt, 10 dkg darált mandula, 9 dkg olaj, 1 cs sütőpor, 1 db narancs és 1 db citrom reszelt héja, 1 db citrom leve + máz: 3 ek porcukor, 1 kk citromlé
Elkészítés Egy tálban öszekeverjük a répát, a mandulát, a reszelt narancs- és citromhéjat. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd összedolgozzuk a répás keverékkel. Hozzáadjuk az olajat, majd beleszitáljuk a lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a sütőport.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát sütőpapírral bélelt hasábformába öntjük és 35-40 percig sütjük. Ekkor hurkapálcával több helyen átszúrjuk és ezekbe járatokba öntjük bele adagonként a citromlevet.
Amikor a torta kihűlt, a porcukorból és citromléből készült mázzal bevonjuk a tetejét.