Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 3 db tojás, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 4 db nagy alma, 30 dkg liszt, 7,5 dkg kókuszreszelék, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál sütőpor,1 db citrom reszelt héja
Elkészítés Az almákat meghámozzuk, apró darabokra vágjuk (hagyjunk meg néhány szeletet a tetejére díszítésnek) és félretesszük. Gépi habverővel a tojásokat a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (hidegen), a citromhéjat, majd a lisztet, a kókuszreszeléket, a fahéjat, végül pedig az almadarabokat is.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beletöltjük a keveréket, ráterítjük a maradék almaszeleteket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük. Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk.