Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy kis csirkemell, 1 kis pohár joghurt, 3-4 színes paprika (lehet benne csípős is) só, bors, currys fűszerkeverék, chilipor, chiliolaj, citromlé, petrezselyem, olaj
Elkészítés A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A joghurtot, egy nagy evőkanál kivételével, összekeverjük a currys fűszerkeverékkel, ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint chiliporral. A csirkét beleforgatjuk ebben a keverékbe és minimum egy órán át pácoljuk benne. Az sem baj, ha egy egész éjszakát tölt el így a hús.
A paprikát a tűzhelyen feketére sütjük, majd forrón 10 percre fóliával lefedjük. Így könnyen lehúzhatjuk a héját. Kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. Minél többféle paprikát használunk - sárgát, pirosat, narancssárgát, zöldet - annál színesebb lesz az étel. Serpenyőben kevés olajon puhára sütjük, sóval, citromlével és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha nem használtunk erős paprikát vagy chilit, chiliolajjal tehetjük pikánsabbá. Végül hozzákeverjük a maradék joghurtot.
Kiszedjük a serpenyőből a paprikát és félretesszük. Öntünk a serpenyőbe még egy kevés olajat, majd aranyos pirosra sütjük benne a joghurtos csirkemelleket.
Tipp Párolt rizzsel vagy friss salátával kínáljuk.
Levin mondja Ennek az ételnek semmi köze a magyaros paprikás csirkéhez. Tulajdonképpen semmi más recepthez sincs köze, csak ahhoz a tényhez, hogy a garázsban állomásozó rengeteg paprika felhasználásra kívánkozott. A paprika ízét igyekeztem tisztán megőrizni, csupáncsak kihangsúlyozni, ezért csínján bántam a fűszerekkel.