Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 500 g liszt, 1 csomag szárított élesztő, 3 dl tej,1 teáskanál cukor, 1 csapott evőkanál só, 2-3 evőkanál libazsír, 1 tojás
Elkészítés Fél bögre langyos, cukros tejbe szórjuk az élesztőt, összekeverjük és felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük sóval, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet és a maradék langyos tejet. Összedolgozzuk, majd hozzáadunk egy evőkanál zsírt. Addig dagasztjuk, míg közepesen kemény, de nem ragacsos tésztát kapunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát, három egyenlő darabra vágjuk. Hosszú téglalappá nyújtjuk őket, megkenjük a maradék zsírral, majd feltekerjük őket. Végül copfszerűen összefonjuk a tésztatekercseket.
Sütőpapírral borított tepsire tesszük, és újra duplájára kelesztjük. Közben a sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A kalácsot megkenjük felvert tojással, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
Levin mondja Limara receptjéből indultam ki, ez lett belőle. Finom puha, foszlós. Jövőre megismétlem!