Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pikáns csirkeszárnyak, Levintől
2014.10.20

pikans-csirkeszarny.jpg

Hozzávalók személyenként 5 db csirkeszárny, 1 evőkanál méz (pl. mustárméz),1 evőkanál mustár (lehet dijoni is), 1 evőkanál szójaszósz, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma, 1-2 evőkanál narancslé, esetleg chili, só, bors

Elkészítés A szárnyakat alaposan sózzuk-borsozzuk. A páchoz összekeverjük a többi hozzávalót. A csípős mustárt használunk, hagyjuk ki a chilit, különben azt is adjunk hozzá. Így igazán komplex édes, sós, csípős, savanykás ízkavalkádot kapunk. Forgassuk bele a szárnyakat, és legalább három órán át pácoljuk.

Öntsük egy tepsibe a húst és a páclevet. 200°C-on süssük. Úgy negyedóránként foglalkozzunk a piruló pipikkel: locsolgassuk őket a páclével. Sülés közben a máz egyre sűrűbb lesz, végül ragacsos bevonatot képez. Ennyi idő alatt a hús is megpuhul.

Tipp Kínálhatunk hozzá steakburgonyát, salátát vagy egyszerűen csak egy kéztörlő kendőt.

Levin mondja Gyerekkoromat alapvetően a rántott csirke határozta meg, mivel benne volt abban a  tízben, amit válogatós létemre hajlandó voltam megenni. Édesanyám a mai napig utánozhatatlan módon készíti: ízletes, vékony, kívül ropogós, belül szaftos. És ami a legvarázslatosabb benne, hogy egyetlen csirkemellből egy egész családot jóllakat.

Ezt a mágikus képességét sajnos nem örököltem, de hosszú, kitartó, türelmes munkával elérte nálam, hogy a csirke további részeit is megkóstoljam. (Na jó, harmincvalahány évébe telt.) Most már remek kapcsolatot ápolok például a combokkal, és ahogy a mellékelt ábra mutatja, a szárnyakkal is. Imádom, ahogy az négy alapíz keveredik-harmonizál bennük. És azt is imádom, ahogy az ember ujjaira ragad a finom máz. Épp ezért a puszta kezes fogyasztást ajánlom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.