Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A tésztához 3 tojás, 6 dkg cukor, 3 ek víz, 6 dkg sima liszt, 1/4 cs sütőpor A krémhez 250 g mascarpone, 200 ml tejszín, 2-3 evőkanál porcukor, 1 teáskanál vaníliaaroma (rummal vagy illatos likőrrel is helyettesíthető), kb. 300 g friss nyári gyümölcs vegyesen (málna, meggy, őszibarack, sárgabarack, cseresznye) A mázhoz 100 g étcsokoládé, 50 g vaj
Elkészítés Előmelegítjük a sütőt. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Tovább keverve, kisebb adagonként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészbe beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A masszát sütőpapírral (vagy fóliával) bélelt tepsibe öntjük és mérsékelt hőfokon aranysárgára sütjük. Deszkára borítjuk, a papírt/fóliát lehúzzuk róla, és hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk és egyforma méretűre daraboljuk.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk.
A tejszínt, a mascarponét, a porcukrot és a vaníliaaromát kemény habbá verjük.
A kihűlt piskótát három lapba vágjuk. Az alsót megkenjük a csokoládé felével, erre a krém és a gyümölcs fele kerül. Ráhelyezzük a második lapot, erre jön a maradék krém és gyümölcs. A harmadik lappal befedjük, és azt megkenjük a megmaradt csokoládéval. Mielőtt felvágjuk, hűtőben hagyjuk állni legalább 2 órán át.
Levin mondja A nyár legcsodálatosabb ajándékai az ízletes, zamatos, színes gyümölcsök. Ha süteménybe foglaljuk őket, az egyszerű piskóta és a lágy mascarpone emeli ki legjobban szépségüket, a roppanós csokoládé pedig megkoronázza ezt az ízharmóniát. Így varázsolhatunk belőlük könnyen, gyorsan ehető "ékszerdobozt".