Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kapros-tejfölös burgonyacsónak rukkolás babsalátával
2015.04.11

kapros-tejfolos-burgonyacsonak.jpg

Hozzávalók személyenként 3 közepes burgonya, 2 evőkanál tejföl, só, bors, kapor, egy kevés fokhagymaolaj, reszelt sajt a tetejére A babsalátához konzerv fehérbab, rukkola, paradicsom, lilahagyma, 1 kávéskanál mustár, balzsamecet, olaj, só, bors

Elkészítés A burgonyákat meghámoztam, félbevágtam és sós vízben majdnem puhára főztem. A sütőt 200 fokra előmelegítettem.

A tejfölt sóval, borssal, kaporral és az olajjal alaposan összekevertem. A félbevágott burgonyák domború felét óvatosan bevagdostam, olajozott tepsibe fektettem őket, megkentem a fűszeres tejföllel, majd aranyszínűre sütöttem.

Végül mindet megszórtam reszelt sajttal, amit már csak ráolvasztottam a tetejükre.

A salátához a mustárt kikevertem a balzsamecettel, az olajjal, sóval-borssal ízesítettem. A salátaöntetben megforgattam a rukkolát, a felkockázott paradicsomot, a hajszálvékonyra szelt lilahagymát és a lecsepegtetett babot. Fél órán át hagytam állni, hogy az ízek összeérjenek.

Levin mondja A minap minestronét  főztem, és kimaradt fél konzervnyi fehér bab. Sajnáltam volna kidobni, inkább receptbe foglaltam. Egyszemélyes, vegetáriánus gyorsvacsora lett belőle.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.