Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 120 g étcsokoládé, 180 g vaj, 3 tojás, 120 g cukor, 30 g vaníliás cukor, 180 g liszt, 30 g cukrozott narancshéj, mazsola és cukrozott gyömbér vegyesen, 10 g szeletelt mandula vagy apróra vágott mogyoró, 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só
Elkészítés A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A vajat és a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a kétféle cukorral fehéredésig keverjük.
A cukros tojássárgájához hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a sütőporral elkevert lisztet, a cukrozott gyümölcsöket, a mazsolát, a mandulát és a fűszert.
Legvégül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A masszát tepsibe öntjük, elsimítjuk és 40 perc alatt készre sütjük.
Tipp Ha tovább akarjuk fokozni az élvezetet, kenjük meg sárgabaracklekvárral!
Levin mondja Ez a corpus delicti. Bűnözésem okozója. A gaz csábító a kávészünetemet zúzta szét felbukkanásával. Igazi finom kávé vagy tea mellé való sütemény. A tésztája szárazabb, könnyedebb, mint a brownie-é, épp ezért szívesen veszi, ha forró folyadékkal kísérve bocsátjuk be Testünk Templomába. Cserébe rafináltan fűszeres, ördögien huncut az aprócska cukrozott gyümölcsfalatkákkal és a ropogós mandulaszeletkékkel. Lássuk be, van, amiért érdemes bűnbe esni. És a feloldozást az első falat után megadjuk magunknak.