Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 fő részére 2 db sertésszűz, 2 fej vöröshagyma, egy darabka szalonna, 6 közepes fej csiperkegomba, só, bors, fűszerkömény, grill fűszerkeverék, kevés olaj, 8 közepes krumpli, 2 ek. mustár, 2-3 ek tejföl, nagy halom savanyúkáposzta
Elkészítés A húst szeletekre vágjuk, enyhén megütögetjük, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Kevés olajon fehér kérget sütünk rá, majd egy tálra szedjük.
A szalonnát, a hagymát és a gombát vékonyan felszeleteljük. A cserépedény aljára tesszük a szalonnát, erre jön egy réteg hús, majd sóval meghintett hagyma, ismét hús, végül a grillfűszerrel megszórt gomba. A tetejére egy kevés olajat locsolunk, alufóliával befedjük és a sütőbe toljuk. Úgy 30-40 percig lefedve, majd negyed óráig fólia nélkül sütjük.
A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Egy fedeles műanyag edényben mustárt, sót, borsot, grillfűszert és egy kevés olajat keverünk össze. Rádobjuk a krumplit, rátesszük a fedelet és alaposan összerázzuk. Mehet egy kisebb tepsibe, és a hús mellé/alá a sütőbe. Többször átforgatjuk, hogy egyenletesen süljön. A hússal egyszerre készül el.
Tipp Tálaláskor a húst kevés tejföllel meglocsoljuk, és egy nagy halom savanyúkáposztával kínáljuk.
Levin mondja Szombaton a piacon fantasztikusan finom savanyúkáposztát vettem a tojásos nénitől. Hogy a tojásos néni miért árul a pult alól savanyúságot, örök rejtély marad. Minden esetre a mai menü a klasszikus boborjános mottó mintájára készült: "Ebéd, savanyúkáposztával!" Mivel tényleg különösen jó ízű a káposzta, nem akartam megpárolni vagy bármilyen ételbe belefőzni. Úgyhogy inkább sütöttem hozzá egy kis pecsenyét...