Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Zöldséges rakott krumpli, Dobi konyhájából
2014.02.21

zoldseges-rakott-krumpli.jpg

Hozzávalók (4 személyre) 1 kg burgonya, 50 dkg gomba, 40 dkg kisebb paradicsom,160 g olajbogyó, 20 dkg kolbász, 2 mk köménymag, őrölt bazsalikom, só, bors, 6 ek bazsalikomos olaj

Elkészítés A burgonyát a sós, köménymaggal ízesített vízben majdnem teljesen puhára főzzük (kb. 20-25 perc), majd meghámozzuk, nem túl vastag gerezdekre vagy kockára vágjuk, és olajjal kikent sütőtálba dobáljuk.

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a kisebb paradicsomokat félbe-, a nagyobbakat cikkekre vágjuk. Az olajbogyókat vastag karikákra szeleteljük. Az így felaprózott zöldségeket, a vékonyra karikázott kolbászt és a fűszereket a burgonyára szórjuk, az egészet jól összerázzuk, majd az olajjal leöntjük.

A sütőtálat 180 fokos sütőbe helyezzük, és kb. 20 percig sütjük (az első 10 percben lefedve).

Tipp Az őrölt bazsalikom helyett egy csokor friss bazsalikomlevelet vagdalhatunk a zöldségek közé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.