Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 400 grammos csokis tortalap A krémhez 200 g tehéntúró, 250 g mascarpone, 200 g tejszín, 4 db vérnarancs, 100 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 púpozott kávéskanál fahéj, 2 evőkanál rum A díszítéshez kb. 2 evőkanál kakaópor, 3 db kicsi mandarin
Elkészítés A tortát előző napon készítjük el.
A túrót a mascarponéval és a tejszínnel habosra keverjük, a por- és a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a rummal ízesítjük. A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre bontjuk, majd a gerezdeket 2-3 mm vékony darabokra szeleteljük. A narancsdarabokat és a narancs levét a túrókrémmel elkeverjük,majd a krémet háromfelé osztjuk.
A tortalapokat szétválasztjuk, a krém harmadát egyenletesen az alsó tortalapra kenjük, majd a középső tortalapot óvatosan rányomjuk. A középső tortalapot hasonlóképpen megkenjük, a felső tortalapot rászorítjuk a krémre.
A tortát betakarva egy napra a hűtőbe helyezzük.
Másnap a torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krém félretett, harmadik részével, óvatosan, egyenletesen, szitán át megszórjuk a tortát a kakaóporral, és mandarin gerezdekkel díszítve tálaljuk.