Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre 1 nagy grapefruit (ez az alap), 10 dkg feketeerdei sonka, 1 db körte, 1 db alma, 10 dkg trappista sajt, 1/4 piros kaliforniai paprika, néhány szem áfonya, fapálcikák
Elkészítés Az alapanyagokból úgy készítünk falatkákat, hogy azonos számú alma-sajt-paprika, és azonos számú körte-sonka-áfonya kerüljön pálcikákra. A hámozatlan, darabokra vágott almát, sajtot és paprikát úgy tűzzük össze, hogy a paprika kerüljön kívülre. A körtedarabkákat a csíkokra vágott sonkába burkoljuk, és rátűzzük az áfonyaszemeket úgy, hogy az áfonya kerüljön kívülre. A grapefruitba szúrt pálcikákon szorosan egymás mellé tűzzük a falatkákat. Egy-két órával a vendégség előtt is elkészíthetjük, ez esetben fóliával terítsük le, hogy ki ne száradjon.
Tipp Tálalás előtt vékony csíkokra vágott salátával díszíthetjük.