Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre Friss tintahalas metélt (üzletben kapható), 1 doboz tintahalkonzerv, 50 g tonhal (konzerv), 300 g hámozott, főtt paradicsom (konzerv), 1 (levesben főtt) zeller, 2 gerezd fokhagyma, szárított, őrölt zellerlevél, cayenne-i bors, só, bors, olívaolaj
Elkészítés A finomra vágott fokhagymát az olívaolajon megfuttatjuk. A tintahalat és a zellert körömnyi darabokra aprítjuk, a tonhalat és a konzerv paradicsomokat villával szétnyomkodjuk, és ezeket a fokhagymához adjuk, fűszerezzük, és 5-10 percig lassú tűzön kevergetjük.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, előmelegített tányérra tesszük. A paradicsomos-tintahalas öntetet és a reszelt parmezán sajtot külön tálban tesszük az asztalra.