Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 20 dkg magozott aszalt szilva, 20 dkg aszalt sárgabarack, 20 dkg aszalt meggy, 2 db narancs, 1 db narancs leve, 1 dl rum vagy néhány dl száraz pezsgő
Elkészítés Az aszalt gyümölcsöket fekete teában (pl. narancsos ízesítésű) áztatjuk, ha megpuhultak, kb. azonos méretű darabokra vágjuk őket. A narancsot nagyon alaposan megmossuk, majd héjastól igen vékonyan felszeleteljük, és az aszalt gyümölcsdarabkákkal arányos cikkekre vágjuk.
Rummal ízesített narancslével nyakon öntve egy éjszakára behűtjük az egészet. Rum helyett pezsgőt is használhatunk, de azt csak a tálalás előtt öntsük a gyümölcsökre. Tehető bele nagy szemű mazsola is, sőt készíthető más aszalt gyümölcsökből is (áfonya, füge, körte, stb.), bár az aszalt szilva és az aszalt barack olyan kitűnő együttest alkotnak, hogy alapként mindenképpen szükségesek a salátába.
Tipp Ha valaki sok lével, bólészerűen szeretné készíteni a gyümölcssalátát, akkor a pezsgős változatot ajánljuk, akár az áztatáshoz használt gyümölcsízű fekete teával együtt is.