Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók személyenként 1 kis padlizsán, 1 fej lilahagyma, 3 nagy gerezd fokhagyma 1/2 piros kaliforniai paprika, flekken-fűszerkeverék, só, bors, bazsalikom, kakukkfű cayenne-i bors (ha az enyhén csípős ízt kedveljük), olívaolaj
Elkészítés A padlizsánt megmossuk, megtöröljük, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd enyhén besózzuk, flekkenfűszerrel megszórjuk (vigyázat: a flekkenfűszer is sós) és 20 percig állni hagyjuk.
Ezután a padlizsánszeleteket kockákra aprítjuk. A kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a fokhagymát vékony, a lilahagymát nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Grillserpenyőbe igen kevés olajat öntünk, a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. A paprikacsíkokat és a padlizsánkockákat a hagymára dobjuk, megszórjuk a fűszerekkel, és kb. 20 percig pároljuk, miközben gyakran kevergetjük.
Tipp Rizskörítéssel, azonnal tálaljuk.