Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 padlizsán, 20 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet), 20 dkg brokkoli (fagyasztott is lehet), 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 10 dkg sonka, 15 dkg Münster sajt (esetleg nagyon érett camembert, vagy más aromás, lágy sajt), só, őrölt tarka bors, őrölt bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma-granulátum), olívaolaj, vaj, zsemlemorzsa
Elkészítés A megmosott, szárazra törölt padlizsánokat 1/2-1 centiméter vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk.
A 2 centiméteres darabokra vágott zöldbabot, majd a rózsákra szedett brokkolit sós vízben félig megfőzzük, félretesszük.
A tejfölben a tojássárgákat elkeverjük, sóval, borssal, bazsalikommal, pépesített fokhagymával (vagy granulátummal) ízesítjük.
A padlizsánszeletekről a nedvességet papírtörlővel leitatjuk, majd leheletnyi olajon (vagy anélkül) grillezzük.
Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőtálban a padlizsán felét elhelyezzük úgy, hogy a szeletek szélei egymásra boruljanak. Erre szórjuk a zöldbabot és a darabokra szedett brokkolit, majd az egészet a maradék
padlizsánnal befedjük. Ráöntjük a zöldségekre a tejfölt, erre a legfeljebb félcentisre vágott sajtszeleteket, és az egészet megszórjuk a körömnyi darabokra vagdalt sonkával.
A tálat lefedés nélkül, előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és az egészet pirosra sütjük (kb. 20 perc).
Tipp Köríthetjük tésztával, vagy ehetjük önálló fogásként. Megszórhatjuk friss, vágott bazsalikommal.