Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 db tojás, 4 ek tejföl, 10 dkg camembert, 10 dkg kolbász, 1 szál póréhagyma, só, őrölt színes bors, olaj a sütéshez (eszköz: egy nagy serpenyő)
Elkészítés A hagymát felkarikázzuk és egy kevés olajon megfonnyasztjuk. A tojásokat feltörjük, egy tálban a tejföllel és a sóval alaposan elkeverjük és a hagymára öntjük. A sajtot nagyon vékonyan felszeleteljük, a kolbász bőrét lehúzzuk és a húst összemorzsoljuk. Amikor a tojás alja már közepesen megsült, de a teteje még lágy maradt, az egyik felére ráterítjük a sajtszeleteket, megborsozzuk, a másik felére pedig a kolbászt terítjük. Még egy kicsit sütjük, de nem várjuk meg, hogy a tojás teteje keményre süljön.
Tálaláskor az omlettet óvatosan egy nagy tálra csúsztatjuk vigyázva arra, hogy ne szakadjon szét. Cikkekre vágva tálaljuk, mindenkinek adunk a sajtos és kolbászos omlettből is.