Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Kétperces epres desszert, Dobitól
2014.04.20

ketperces-epres-desszert.jpg

Hozzávalók 4 főre 40-50 dkg érett eper, 2 pohár (kb. 4 dl) eper ízű gyümölcsjoghurt, vaníliafagylalt (kb. 8-10 gombócnyi), tejszínhab

Elkészítés A megmosott, kicsumázott, előzőleg jól behűtött eperszemeket hosszában kettévágjuk, a legszebbeket a díszítéshez félretesszük. Egy kehely vagy öblös tálka aljában elterítjük a fagylalt felét, erre kerül egymás mellé a félbevágott eperszemek fele. A fagylaltos eprekre öntjük a - szintén jól behűtött - gyümöcsjoghurtot, ezt követő réteg az eperszemek másik fele, majd a fagyi másik fele. Végül a dessszertek tetejét tejszínhabbal és eperrel díszítjük. Azonnal fogyasztjuk, hogy a fagylalt ne olvadjon el.

Tipp Ha kapunk madártejfagylaltot, azzal még finomabb, mint vaníliafagyival...   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.