Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 40 dkg száraztészta (csigatészta vagy penne), sült csirke (maradékból, amennyi van), 2 db kicsi cukkini, 30 dkg gomba, kb. 15 cm póréhagyma, 4 dl főzőtejszín, 2 tojás sárgája, só, őrölt tarka bors, kakukkfű, 1 dl száraz fehérbor, olívaolaj
Elkészítés A cukkinit vékonyan felkarikázzuk, besózzuk, és kb. 20 percre félretesszük.
A póréhagymát igen vékony karikákra vágjuk, és egy kevés olajon megpároljuk, majd az olajból kivesszük, félretesszük.
A gombát megtisztítjuk, 2-3 mm vastagra szeleteljük, és borssal, kakukkfűvel, a fehérborral nyakon öntve, a póréhagyma után maradt olajban megpároljuk.
A cukkiniszeleteket egy papírtörlővel leitatjuk, és forró olajban megforgatjuk, kissé megpirítjuk.
A tésztát sós vízben megfőzzük, és egy kiolajozott sütőtálba terítjük. Rétegesen ráhalmozzuk a gombát, a póréhagymát, a cukkinit, majd a kis darabokra vágott, maradék sült húst.
A főzőtejszínben elhabarjuk a tojás sárgáját, sózzuk, borsozzuk, és egyenletesen a tésztára öntjük. Az egészet 200 fokos sütőben, kb. 20 percig sütjük.