Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók (4 főre) 30 dkg málna, 20 dkg eper, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 dl rum vagy brandy, 2-3 ek citromlé (ízlés szerint), tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés 1 dl vízben kevergetve felolvasztjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A gyümölcsöket a forrásig hevített cukros lébe helyezzük, összetörjük, ésnéhány percig kevergetjük, amíg félig pépessé nem válnak, illetve amíg a massza
kissé sűrűbb nem lesz.
Amikor a kívánt állagot elérjük, a masszára rálöttyintjük az alkoholt, és - ha túl édesnek tartjuk - hozzáadunk egy
kevés citromlét. Ezután még egyszer megkeverjük az egészet, szép poharakba töltjük, és a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tejszínhabbal és/vagy néhány félretett szem gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Tipp készíthetjük csak málnából vagy csak eperből, de keverhetünk hozzá szedret is. Egyformán alkalmas alapanyag lehet hozzá a friss és a fagyasztott gyümölcs.