Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkemellcsíkok fokhagymás bundában, Dobitól
2014.10.30

 20141027_121308.jpg

Hozzávalók 4 főre 2 db csirkemell, 15 dkg füstölt sajt, 10 dkg edami sajt, 2 dl joghurt, 2 dl tej, 1-1,5 fej fokhagyma, só, majoránna, őrölt színes bors, olaj

Elkészítés 3 nagy gerezd fokhagymát megtisztítunk, igen vékonyan felszeleteljük. A joghurtot a tejjel összekeverjük, sózzuk, és a fokhagymaszeleteket a joghurtos tejjel összekeverjük. A csirkemellet megmossuk, hosszában 1,5-2 cm vastag csíkokra vágjuk, a joghurtos öntettel leöntjük, és legalább két órán át állni hagyjuk.

A kétféle sajtot lereszeljük, összekeverjük. A húsdarabokat a joghurtos pácból kiemeljük, lecsöpögtetjük,  és forró olajon hirtelen megkapatjuk. Egy olajjal kikent tepsiben leterítjük a csirkecsíkokat, majoránnával megszórjuk, a reszelt sajttal beborítjuk, majd 200 fokos forró sütőbe toljuk.

20 perc elteltével a kérgesedő sajt tetejére rászórjuk a héjas fokhagymagerezdeket, majd újabb 10 percre visszatoljuk a sütőbe a tálat.Tálalás előtt a sajtos csirke tetejét megszórjuk a durvára őrölt borssal, és a kész fogást rizzsel, krumplipürével, vagy csak salátával körítve, forrón tálaljuk.

Tipp A sült fokhagymákat a héjukból kell kiszopogatni, nagyon finom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.