Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 db csirkemell, 15 dkg füstölt sajt, 10 dkg edami sajt, 2 dl joghurt, 2 dl tej, 1-1,5 fej fokhagyma, só, majoránna, őrölt színes bors, olaj
Elkészítés 3 nagy gerezd fokhagymát megtisztítunk, igen vékonyan felszeleteljük. A joghurtot a tejjel összekeverjük, sózzuk, és a fokhagymaszeleteket a joghurtos tejjel összekeverjük. A csirkemellet megmossuk, hosszában 1,5-2 cm vastag csíkokra vágjuk, a joghurtos öntettel leöntjük, és legalább két órán át állni hagyjuk.
A kétféle sajtot lereszeljük, összekeverjük. A húsdarabokat a joghurtos pácból kiemeljük, lecsöpögtetjük, és forró olajon hirtelen megkapatjuk. Egy olajjal kikent tepsiben leterítjük a csirkecsíkokat, majoránnával megszórjuk, a reszelt sajttal beborítjuk, majd 200 fokos forró sütőbe toljuk.
20 perc elteltével a kérgesedő sajt tetejére rászórjuk a héjas fokhagymagerezdeket, majd újabb 10 percre visszatoljuk a sütőbe a tálat.Tálalás előtt a sajtos csirke tetejét megszórjuk a durvára őrölt borssal, és a kész fogást rizzsel, krumplipürével, vagy csak salátával körítve, forrón tálaljuk.
Tipp A sült fokhagymákat a héjukból kell kiszopogatni, nagyon finom!