Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Konyhafortély: tojás-tippek
2013.11.17

benedek-tojas.jpg

Tojás-tippek

1. A papír tojástartóba ragadt tojást úgy szedhetjük ki a legkönnyebben, ha a papírtartót bevizezzük.

2. Könnyű megállapítani, friss-e a tojás, ha sós vízbe tesszük. Ha lesüllyed, friss. Ha a felszínre jön, legyünk óvatosak, már nem az.

3. Sütemények, tojásételek készítésénél mindig érdemes egyenként egy kisebb edénybe vagy csészébe ütni a tojásokat, mielőtt hozzáadnánk a többihez. Egyetlen romlott tojás ugyanis tönkreteheti az összeset.

4. A tojásfehérjét könnyebb habbá vernünk, ha csipetnyi sót vagy néhány cseppnyi citromlevet adunk hozzá.

5. Ha tojáshabot adunk a tésztához, sose keverjük, csak óvatosan, lazán forgassuk bele, hogy el ne illanjon belőle a levegő. Így a tésztánk könnyebb és magasabb lesz.

6. A felesleges tojásfehérjét mélyhűtőben gyűjthetjük, 1 évig is eláll. Felhasználható például karácsony táján, habcsókkészítéshez.

7. Kevésbé reped meg a tojás a főzés során, ha főzés előtt a tompa végén kilyukasztjuk (tojáslyukasztóval, vagy pl. kicsi, hegyes hústűvel).

8. Nem fut szét a főzővízben a megrepedt tojás tartalma, ha a főzővízbe sót vagy néhány csepp ecetet tettünk.

9. A nem azonnal elfogyasztott főtt tojásokat mindig jelöljük meg. Ha elfelejtettük, és már nem tudjuk, hogy melyik főtt, melyik nyers, pörgessük meg őket sima felületen.  A főtt tojás szabályosan forog, a nyers nem.

10. Könnyebben meghámozhatjuk a keménytojást, ha főzés után szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.