Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Kenyér- és keksztippek
1. Sokáig eltartható a kenyér, ha műanyag zacskóban a hűtőszekrénybe tesszük. A felhasználni kívánt darabot sütőben átmelegítjük.
2. Kissé száraz kenyeret frissé varázsolhatunk, ha vízzel kissé bespricceljük (vagy kis időre nedves konyharuhába csavarjuk), majd pár percre, amíg ismét ropogós nem lesz, forró sütőbe tesszük.
3. A kissé megszáradt kenyérből finom pirítóst vagy bundáskenyeret készíthetünk. Fasírt készítéséhez is felhasználhatjuk.
4. Kenyérpirító nélkül is készíthetünk pirítóst – olajjal vékonyan kikent serpenyőben, illetve a sütőben, sütőlapon. Ha sokan szeretnénk egyszerre pirítóst fogyasztani, akkor is ez lehet a jó megoldás.
5. Meleg kenyeret vagy kalácsot felforrósított késsel szeletelhetünk jól.
6. Ropogós kekszeket, linzereket sokáig eltarthatunk jól záródó dobozban.
7. Ismét ropogós lesz a megpuhult keksz, ha pár percre meleg sütőbe tesszük.