Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 db bagett, 2 db kígyóuborka, 15 dkg tehéntúró, 2 ek tejföl, 1 csokor friss kapor, 5 dkg vaj, só, őrölt bors, salátalevelek, olajbogyó, uborkaszeletek a díszítéshez
Elkészítés Az uborkákat megmossuk, végeiket levágjuk, meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy késhegynyi sóval megszórjuk, összekeverjük, és 10 -15 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Az uborkát ezután összekeverjük a tejföllel, a villával áttört túróval, és fűszerezzük sóval, aprított kaporral, pici borssal.
Összeállítás A bagettet ujjnyi szeletekre vágjuk, vajjal megkenjük, mindegyikre egy-egy levél salátát fektetünk. A túrós uborkakrémet a szendvicsekre halmozzuk, uborkaszelettel, olajbogyóval díszítjük.