Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 darabhoz 2 db közepes cukkini, 4 db közepes burgonya, 2 db tojás, 2 ek tejföl, 1 kk mustár, 5 dkg reszelt sajt, 2-3 dkg vaj, só, bors, kevés olaj. Eszköz 12 darabos muffinforma
Elkészítés A cukkiniket hosszában 2-3 mm széles szeletekre vágjuk, forró sós vízben 4-5 percig főzzük, leszűrjük, félretesszük. A burgonyákat vékonyan felkarikázzuk, egy tálba téve besózzuk. A tojást, tejfölt, mustárt és reszelt sajtot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Összeállítás A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A muffinformákat vajjal gazdagon kikenjük, és kibéleljük a burgonyaszeletekkel. A középen maradt mélyedésbe beletekerjük a cukkiniszeleteket, hogy rózsa formájuk legyen.
Mindet megsózzuk és őrölt borssal megszórjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, betesszük a sütőbe, és kb. 20 percig elősütjük.
Ekkor óvatosan kivesszük a sütőből a muffinformát (húzzunk védőkesztyűt!), és a tojásos-sajtos masszát a kosárkák közepébe halmozzuk.
Visszatesszük a sütőbe és kb. 25 perc alatt piros ropogósra sütjük. Két villa segítségével kiemeljük a kosárkákat a muffinformából, tálra tesszük és még forrón kínáljuk.
Tipp Önállóan tálalva kiadós, könnyű előétel, de natúr sültekhez látványos köretként is fogyaszthatjuk.