Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4-5 db kis cukkini, 10 dkg liszt, 1/2 liter olaj, kevés só
Elkészítés A cukkinikat megmossuk, szárazra töröljük, és uborkareszelőn nagyon vékony karikákra szeljük. Lisztbe forgatjuk és bő, forró olajban (2-3 adagban) hirtelen ropogósra sütjük. Szűrőkanál segítségével papírtörlőre szedjük, kevés sóval megszórjuk és azonnal fogyasztjuk.
Tipp Fritőzben is készíthető.
Kisokos Legelőször Athénban kóstoltuk meg a cukkini-chipset, görög barátnőnk lepett meg vele, virágos, fehér, napsütötte teraszán, miután fáradtan megérkeztünk hozzá. A jégbehűtött fehér, száraz bor is nagyon jól illett ehhez az egyszerű, de nagyszerű előételhez!.