Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1/2 kg zöld spárga, 1 kk cukor és 1 kk só a spárga főzővizéhez, 1 doboz kukoricakonzerv, 2,5 dl főzőtejszín, 1 kis fej lilahagyma, 10 dkg füstölt sajt, só, bors, szerecsendió
Elkészítés A friss, zöld spárgákat nem szükséges meghámozni. Elkészítésükhöz elég, ha a szárukat egyenként meghajlítjuk és ahol roppannak, kettétörjük. Az alsó, fás rész magától letörik. Ezután feldaraboljuk és 5-6 perc alatt sós-cukros forró vízben ropogós-puhára főzzük.
A kész spárgákat kivesszük a forró vízből, hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljanak tovább.
Egy tálban összekeverjük a leszűrt kukoricát a spárgával, hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
Egy kisebb lábasban felforraljuk a tejszínt, beleforraljuk a reszelt sajtot, kb. 4-5 perc alatt összefőzzük, kissé besűrítjük, sóval, borssal, szecsendióval ízesítjük. Amikor a mártás már nem forró, a zöldségekre öntjük. Lehűtve, paradicsommal díszítve tálaljuk.