Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg cékla (lehetőleg kisméretű), 2 nagy alma, 1 lilahagyma, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 ek méz, késhegynyi őrölt bors, só, őrölt köménymag, 10 dkg zeller, 1 kk ecetes torma, 2 ek olivaolaj
Elkészítés A céklákat meghámozzuk és közepes lyukú reszelőn legyaluljuk, tálba tesszük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, nyolc darabba vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A lilahagymát apróra kockázzuk, a zellert lereszeljük. Mindezeket a céklához keverjük. A citromléből, olajból, mézből, ecetes tormából öntetet készítünk, sózzuk, fűszerezzük az őrölt köménnyel és a salátára öntjük, alaposan összekeverjük. Lehűtve tálaljuk.
Tipp Igazán különleges és finom lesz a salátánk, ha egy narancs levét is belekeverjük!