Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 kg krumpli, 1 fej lilahagyma Az öntethez 6 evőkanál fehérborecet, 2-3 citrom leve, 3-4 dl húsleves (leveskockából), porcukor, só, 2 evőkanál citromos olaj, snidling és durvára darált vegyes bors a díszítéshez
Elkészítés A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük (vigyázva, nehogy túl puha legyen, vagy túl kemény maradjon, és kerülve a szurkálást, mert akkor a krumpli a szeleteléskor széteshet). A megfőtt krumplit hűlni hagyjuk, majd langyosan felkarikázzuk.
Amíg a krumpli fő, a lilahagymát igen vékonyan felszeleteljük, besózzuk, a citromot ráfacsarjuk. 10-15 perc elteltével a karikára vágott krumplit a citromléből kivett hagymakarikákkal rétegezve egy üvegtálba lerakjuk. A maradék sós citromléhez a forró húsleves és a borecet porcukorral ízesített keverékét hozzáadjuk, jól összekeverjük és az öntetet a lerakott hagymás krumplira öntjük. A salátát kihűtjük, majd másnapig (de legalább fél napig) hűtőben hagyjuk az ízeket összeérni.
Tipp Tálaláskor a 2 evőkanál citromos olajjal megöntözzük, durvára darált borssal, vágott snidlinggel megszórjuk.