Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 5 db rózsaszín (Sunrise) grapefruit lehűtve, 5 dkg érett blue cheese (márványsajt), 2 alma, egy marék dió (elhagyható)
Elkészítés 4 db grapefruitot meghámozunk, húsukat óvatosan megszabadítjuk a gyümölcs fehér belső héjától és a gerezdeket elválasztó hártyától. (Ez kicsit macerás, de bele lehet jönni.) A maradék 1 db grapefruitot kifacsarjuk. Meghámozzuk, majd vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk az almákat. A feldarabolt gyümölcsöket a kifacsart lével meglocsoljuk és összeforgatjuk, így az alma nem barnul meg. A gyümölcssalátát négy üvegtálkába vagy üvegkehelybe szétosztjuk, a tetejüket megszórjuk kisebb darabokra morzsolt márványsajttal, és ha szeretjük: dióval is.
Tipp Könnyű, fanyar, izgalmas salátaféle, előételként vagy könnyű vacsoraként egyaránt remek. Ünnepi alkalom esetén ne felejtsünk el behűtött pezsgőt vagy rozét kínálni hozzá.