Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 100 g vöröslencse, 1 szál sárgarépa, 1 db burgonya, fél fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 konzerv sűrített paradicsom (70 g), 1 zöldségleveskocka, só, fekete bors, curry, chili, őrölt kömény A tálaláshoz joghurt
Elkészítés A répát, a krumplit, a fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk. Kevés olajon átpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a lencsét, majd felöntjük vízzel. Beledobjuk a leveskockát, ízesítjük a fűszerekkel és lassú tűzön főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítjük őket. Elkeverjük a levesben a paradicsomot, ha kell, még utánafűszerezzük, és további 5 perc alatt készre főzzük.
Tipp Tálalásnál joghurtot kínálunk hozzá.
Levin mondja Keleties hangulatú menüsorom előétele volt ez a vöröslencse-krémleves. Törökországból indultunk, majd az arab világon keresztül utazva (tabbouleh) Indiában kötöttünk ki (kheer, az évszaknak megfelelően kétféle szőlővel és fehér csokival megbolondítva). Már csak a varázsszőnyeg hiányzott... Na jó, ha nagyon akarom, az is megvolt!
A levesből marad másnapra egy adag, ami talán még finomabb volt, mint a friss, mivel jól összeért és kihangsúlyozódott a fűszeressége. Érdemes előző nap elkészíteni. A sűrítést liszt, rántás és habarás helyett a burgonyában lévő keményítő végzi.