Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 kg cékla, 2 db sárgarépa, 1 szál fehérgyökér, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kk egész köménymag, 2 db babérlevél, 1,5 l húsleves (vagy zöldségleves, kockából), só, 5-6 db egész bors, 1 csokor friss petrezselyemzöld, 1 kis csokor friss snidling a tálaláshoz, 1 kis pohár tejföl, 1 csapott ek liszt, levesgyöngy
Elkészítés A céklát és a zöldségeket meghámozzuk, feldaraboljuk, a hagymát és a fokhagymákat egészben hagyjuk és az egészet egy nagy edényben feltesszük főni a kockából készült húslevesben. Beletesszük a fűszereket is, sózzuk ízlés szerint, és fedő alatt, lassan forralva puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek, a levest leszűrjük. A tejfölt elkeverjük egy kevés vízzel és a liszttel, kicsit megsózzuk, és a forrásban lévő levesbe öntjük. Folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Pár percig forraljuk és azonnal fogyasztjuk.
Tálaláskor az egészet megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel és snidlinggel, valamint levesgyöngyöt is szórunk bele.