Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 kis cukkini, 6 szál újhagyma, 2 piros kaliforniai paprika, 16 db kisebb gomba, 4 ek olívaolaj, 0,5 mk mustár, rozmaring, kakukkfű, só, bors Eszköz sütőnyársak
Elkészítés A pácot az olajból, mustárból, fűszerekkel ízesítve elkészítjük.
A cukkinit fél cm-es karikákra, az újhagymákat és a paprikát kb. 3 centiméteres darabokra szeleteljük, a gombák szárait levágjuk, kalapjaikat cikkekre negyedeljük. Az így feldarabolt zöldségeket a nyársakra húzzuk.
A nyársakat a páclével meglocsoljuk, és a sütőben, rácsra helyezve 180-200 fokon megsütjük (kb. 20 perc). A nyársakat célszerű félidőben megforgatni.
Megjegyzés Ez a recept eredetileg csirkével készül, a képen is a csirkés változat látható. De a fenti leírt, vegetáriánus változat is remek.